Uvjeti korištenja

Kao vlasnik internet trgovine www.tihela.hr, ove opće uvjete korištenja propisuje Tihela d.o.o., Kustošijanska 245, 10000 Zagreb (dalje u tekstu: Tihela). Korisnik internet trgovine www.tihela.hr je svaka osoba, koja pristupi internet trgovini www.tihela.hr i koristi usluge sadržane na njoj, prihvaćajući time ove opće uvjete korištenja.

Uvjeti korištenja i prihvatljivi načini ponašanja korisnika internet trgovine www.tihela.hr i njenih usluga sastavljeni su s ciljem zaštite korisnika usluga internet trgovine www.tihela.hr i ostalih korisnika Interneta od uznemirujućih i nezakonitih aktivnosti. Na sve međusobne odnose između Tihela i korisnika koji nisu posebno uređeni ovim Općim uvjetima primjenjivat će se odgovarajući važeći pravilnici i zakoni Republike Hrvatske. Slijedeći uvjete korištenja korisnik osigurava sebi i drugim korisnicima ugodnije i produktivnije korištenje internet trgovine www.tihela.hr.

 1. Opći uvjeti korištenja

1.1. Korisnik koristi internet trgovinu www.tihela.hr i Internet isključivo na svoj rizik. Tihela ne daje nikakve garancije i ne preuzima nikakvu odgovornost za štete koje korisnik pretrpi korištenjem usluga internet trgovine www.tihela.hr i Interneta.

1.2. Internet je međunarodna računalna mreža koju Tihela direktno ne kontrolira već je na nju samo vezan te zbog toga ne može garantirati dostupnost usluge koje direktno ne kontrolira.

 1. Sadržaj komunikacija (informacije i podaci kojima korisnik pristupa)

2.1. Tihela pruža pristup do podataka smještenih na serverima ili dobavljenih preko Tihela-ovih dobavljača Internet usluga. Korisnik snosi odgovornost za od strane korisnika pružene podatke i podliježe rizicima koji su vezani za sadržaj, točnost ili korisnost istih podataka dobavljivih s Interneta ili internet trgovine www.tihela.hr.

2.2. Korisnik se slaže da Tihela zadržava pravo, u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti ograničiti ili ukinuti prava pristupa svojim uslugama ukoliko korisnik koristi servis na “nedozvoljene načine”. Korisnik se slaže da Tihela nije odgovoran za bilo kakve štete koje nastaju ograničavanjem ili ukidanjem korištenja usluga zbog neprihvatljivog ili nedozvoljenog načina korištenja. Neprihvatljivim ili nedozvoljenim načinom korištenja internet trgovine www.tihela.hr pored ostalog smatra se osobito:

 1. Nezakoniti sadržaj – Korisnik ne smije objavljivati ili prenositi podatke koje krše postojeće pravne propise.
 2. Neistinite informacije – Korisnik se slaže da neće objavljivati ili prenositi podatke za koje zna ili bi trebao znati da su neistinite, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima.
 3. Neistinito oglašavanje – Korisnik ne smije objavljivati ili prenositi promotivne i reklamne materijale koji sadrže neistinite informacije, zavaravajuće navode ili tvrdnje. Korisnik se slaže da neće drugim korisnicima, pretplatnicima, ostalim korisnicima Interneta ili korisnicima mobilnih uređaja slati ili prenositi reklamne ili promotivne materijale bez njihovog pristanka ili traženja te da ih neće objavljivati na mjestima koja za takve materijale nisu predviđena.
 4. Objavljivanje, prenošenje ili slanje zaštićenih “sadržaja” – Korisnik ne smije objavljivati osobne i tajne podatke neke osobe, tvrtke, servisa ili drugog subjekta. Korisnik se slaže da neće objavljivati, slati ili prenositi vrijeđajuće sadržaje.
 5. Lažno predstavljanje – Korisnik se obvezuje da se neće lažno predstavljati pri korištenju internet trgovine www.tihela.hr.
 6. Lančana pisma – Korisnik se obvezuje da neće objavljivati, slati ili prenositi sadržaje koji nude usluge ili proizvode u obliku lančanih pisama.
 7. Neprikladni sadržaji – Korisnik se obvezuje da neće objavljivati sadržaje za na to neprikladnim mjestima i u neprikladnim formama.

2.3. Korisnik se obvezuje da neće koristiti servise i servere koji bi mogao na bilo koji način ugroziti njihov normalan rad.

2.4. Tihela ima pravo, u slučaju sumnje na zloupotrebu, kontrolirati “sadržaj” koji korisnici postavljaju na njegove servere. Tihela može osigurati trenutno uklanjanje sadržaja koji su u suprotnosti s ovim Općim uvjetima korištenja.

2.5. Tihela ima pravo distribuirati korisniku informativne poruke e-mailom, SMS-om ili pisanim putem kojima obavještava svoje korisnike o promjenama usluga, novim uslugama, poboljšanjima servisa i drugim informacijama vezanih za korištenje internet trgovine www.tihela.hr.

 1. Vrijednosni sadržaji i ostala prava

3.1. Preko internet trgovine www.tihela.hr u procesu kupovine, korisniku je omogućen pristup do podataka koji imaju vrijednost.

3.2. Korisnik se slaže da će koristiti takve podatke sukladno zakonima i propisima Republike Hrvatske.

3.3. Korisnik se slaže da uvidom u podatke preuzima iste, te da preuzima svu daljnju odgovornost za iste.

 1. Prekid korištenja servisa

4.1. Tihela će prekinuti pravo korisnika na korištenje usluga internet trgovine www.tihela.hr bez obavijesti samo ukoliko se korisnik ne pridržava ovih Općih uvjeta korištenja.

4.2. U drugim slučajevima, uz obavijest i objašnjenje korisniku, Tihela ima pravo korisniku prekinuti korištenje usluga internet trgovine www.tihela.hr.

4.3. Tihela će pod jednakim uvjetima svojim korisnicima pružiti neometan i slobodan pristup uslugama internet trgovine www.tihela.hr.

4.3. Tihela ima pravo zatražiti od korisnika nadoknadu troškova koji su izazvani neprihvatljivim i nedozvoljenim korištenjem usluga internet trgovine www.tihela.hr.

 1. Korisničko ime i lozinka

5.1. Korisnik koji se registrira na portalu internet trgovine www.tihela.hr dobiva putem priloženog e-maila na korištenje korisničko ime i lozinku, koji služe za pregled vlastitih aktivnosti na portalu. Ukoliko korisnik posumnja u neautorizirano korištenje svojeg korisničkog imena, on je odgovoran za sve moguće troškove izazvane korištenjem njegova korisničkog imena do trenutka dok ne obavijesti Tihela o sumnji o neautoriziranom korištenju. Korisnik je odgovoran i za sve nedozvoljene aktivnosti autorizirane i izvršene pod njegovim korisničkim imenom.

 1. Zaštita privatnosti

6.1. Tihela jamči svojim korisnicima da podatke koje prikupi pri registraciji neće davati, ustupati niti prodavati trećim osobama. Podaci koje korisnik dostavi pri registraciji nisu dostupni nijednoj osobi izvan Tihela-e. Tihela jamči i privatnost podataka i o trećim osobama koje korisnik dostavlja .

6.2. Tihela na internet trgovini www.tihela.hr donosi i linkove na vanjske stranice koje Tihela ne održava i koje nisu nastale u sklopu internet trgovine www.tihela.hr. U slučaju posjeta tim stranicama Tihela korisnicima ne može jamčiti zaštitu podataka jer Tihela ne održava te stranice i ne odgovara za njihov sadržaj.

Proizvode i usluge na web dućanu Tihela (www.tihela.hr) prodaje tvrtka:

Tihela d.o.o.

Kustošijanska 245, 10000 Zagreb, Hrvatska

Porezni broj (OIB): 82135794064

IBAN: HR20 2484008-1107413875

SWIFT: RZBH HR2X

Trgovački sud u Zagrebu rješenje 1-57228 pod MBS: 080292563, Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Članovi društva: Nikola Horvat (direktor i član) i Josip Gorišek (član)

TEL +385 (0)1 3736-711

MAIL: info@tihela.hr, WEB: www.tihela.hr

Kontaktirati nas možete putem Kontakt stranice.

Načini plaćanja

Kupci u web dućanu Tihela mogu plaćati na slijedeće načine:

 • općom uplatnicom (viramanom) na naš transakcijski račun, IBAN broj: HR20 2484008-1107413875